Amsterdam, 5 april 2016 – Spaces, aanbieder van inspirerende kantooromgevingen voor professionals en groeiende ondernemingen, opent vandaag een nieuwe locatie in Rotterdam. De volledig gerenoveerde Shell-toren aan het Hofplein is hiermee de twaalfde locatie van Spaces wereldwijd. Martijn Roordink, directeur en oprichter van Spaces: “Als een van de eerste hoge gebouwen aan de skyline van Rotterdam, is dit een kantoor met een geschiedenis en een ziel. De imposante betonnen constructie met grote glazen ramen zorgen voor veel daglicht, terwijl een prachtig uitzicht over de stad Rotterdam en de Maas wordt geboden.”

Vijfduizend vierkante meter werken en creëren
Spaces Hofplein biedt ondernemers, freelancers en (inter-) nationale bedrijven uit de regio Rotterdam een inspirerende kantooromgeving. De negen verdiepingen van Spaces Hofplein omvatten ruim vijfduizend vierkante meter kantoorruimte, 1.800 vierkante meter Business Club met design meubilair, een gastvrije receptie, een barista koffiebar en een community die bestaat uit gelijkgestemden en tien stijlvolle meeting rooms. Martijn Roordink: “Spaces zorgt ervoor dat ondernemers succesvol kunnen zijn door hen de keuze te bieden om anders te werken. We hebben als doel om de werk-privé balans te optimaliseren, door werken leuker, inspiratievoller en gevarieerder te maken. We zijn trots dat we dit nu ook in de Maasstad kunnen aanbieden”.

Internationaal concept
Het innovatieve kantorenconcept van Spaces begon in 2006 in Amsterdam en heeft sindsdien elf kantoren geopend in onder meer Den Haag, Londen en Melbourne. Spaces opende begin 2016 ook twee nieuwe locaties in New York en Sydney. De locatie aan het Hofplein in Rotterdam is in lijn met de ambitie om zowel nationaal als internationaal stevig te groeien. Martijn Roordink: “Onze klanten werken graag in wereldsteden en vanzelfsprekend volgen wij hen. Spaces streeft naar een globale metropolitane dekking binnen drie jaar. Palo Alto, San Francisco en Dallas zullen snel opengaan.”

Uber en Decathlon gevestigd in Hofplein
Bedrijven zoals taxi-app Uber, ’s werelds grootste sportretailer Decathlon en Tentacles Innovation, specialist in Internet of Things, maken reeds gebruik van de nieuwe locatie. “Spaces Rotterdam maakt het mogelijk om de groei van ons bedrijf te faciliteren. Door de opening van een nieuwe locatie in een gebouw waar al eerder revolutie plaatsvond, is de tijd gekomen dat de historie zich zal herhalen”, vertelt Jeff van den Berg van Tentacles Innovation. Ook Jeroen Volk, mede-oprichter en CEO bij InvoiceSharing, een kosteloze e-facturatiedienst, is enthousiast over het concept: “Ik wist niet dat ik zo gevoelig was voor design. De mooie lichte en ruimtelijke omgeving geeft duidelijk extra energie aan het team!”

Innovatief design
De nieuwe locatie van Spaces is gelegen op een steenworp afstand van Rotterdam Centraal Station en naast het recent gerenoveerde Hofbogen, waar restaurants, delicatessenwinkels en boetieks gevestigd zijn. Net als de andere locaties is ook Spaces Hofplein ontworpen door internationaal gerenommeerde interieurontwerpster Sevil Peach. Roordink: “De Spaces-kantoren staan bekend om het innovatieve design die door het gehele pand te zien is in de inrichting.”