Vergroot Cloud PBX-basis en Gamma-marktaandeel in Nederland en Duitsland

Gamma Communications Benelux B.V. (‘Gamma communications Benelux’) investeert in telecom-, internet- en IT-bedrijven en is blij te kunnen aankondigen dat het Cloud PBX-aanbieder gnTel BV heeft overgenomen. gnTel BV is gevestigd in Nederland en heeft ook een vestiging in Duitsland.

Onno Speekenbrink, CEO van gnTel

Gamma Communications Benelux is onderdeel van Gamma Communications plc (‘Gamma’), een toonaangevende, op technologie gebaseerde leverancier van communicatiediensten voor de zakelijke markt in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Spanje. Gamma Communications Benelux bestaat uit ‘Dean One’, ‘Schiphol Connect’ en ‘Nimsys’. Met het toevoegen van ‘gnTel’ verdrievoudigt het Cloud PBX-klantenbestand in de regio en breidt Gamma Communications Benelux tegelijkertijd het aantal partners aanzienlijk uit.

Daarnaast geeft gnTel Gamma Communications Benelux en Gamma een geografische aanwezigheid in Noord-Duitsland (Düsseldorf), en is het een mooie aanvulling op Gamma’s recente overname van HFO waardoor Gamma zijn Duitse Cloud PBX-groeiplannen versneld kan uitvoeren.

Met het hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Delft en Mönchengladbach, benadert gnTel de markt met meer dan 300 partners die verkopen onder het merk van gnTel of onder eigen label.

Andrew Taylor, CEO van Gamma: “De overname van gnTel vult aan op onze bestaande Europese activiteiten en past in onze eerder genoemde groeistrategie. We verwelkomen de medewerkers en klanten van GnTel met open armen in de Gamma-familie en kijken uit naar onze samenwerking.”

Onno Speekenbrink, CEO van gnTel: “We zijn heel blij met de overstap naar de Gamma Communications Benelux, die samen met Gamma een duidelijke UCaaS-strategie heeft. Met hun aanvullende kennis en ervaring kunnen we het groeiproces van gnTel aanzienlijk opvoeren. Dankzij de synergie tussen ons product, onze marktbenadering en onze bedrijfscultuur is de overname een goede match en we kijken ernaar uit om bij te dragen aan Gamma’s groeistrategie.”

Over Gamma

Gamma is een toonaangevende leverancier van Unified Communications as a Service (UCaaS) op de Britse, Duitse, Spaanse en Nederlandse zakelijke markten. De onderneming is genoteerd aan de AIM-index (onderdeel Londen Stock Exchange Group) en heeft 1.450 medewerkers.

Met een scala aan UCaaS-, mobiele en connectiviteitsdiensten levert Gamma solide en veilige oplossingen waardoor organisaties kunnen communiceren, samenwerken en een betere klantervaring kunnen bieden.

Gamma’s grootste markt is in het Verenigd Koninkrijk, waar de netwerkgebaseerde diensten van de onderneming worden aangeboden aan het mkb, de publieke sector en de commerciële sector via een netwerk van ruim 1.000 kanaalpartners en Gamma’s eigen directe verkoop- en ondersteuningscapaciteiten. Daarnaast is Gamma eigenaar van Exactive, een Unified Communications-specialist en Microsoft Teams voice-partner.

In Nederland is Gamma Communications Benelux eigenaar van Dean One, een snelgroeiende telecom- en internetaanbieder van VoIP-, mobiele en breedbanddiensten via ruim 600 kanaalpartners. De overige Nederlandse bedrijfsonderdelen zijn Nimsys (een ICT-specialist voor werkplekken en bedrijfsverzamelgebouwen) en Schiphol Connect (de telecom- en internetaanbieder van Schiphol).

In Duitsland heeft Gamma HFO overgenomen: een toonaangevende SIP Trunk-aanbieder en opkomende Cloud PBX-aanbieder met een uitstekende reputatie op het gebied van productkwaliteit en dienstverlening. Met het hoofdkantoor in Oberkotzau, Beieren opereert HFO door heel Duitsland via een resellernetwerk van meer dan 1.000 partners. Met het merk Epsilon is HFO daarnaast een grote B2B mobiele distributeur in Duitsland, waarbij mobiele aansluitingen via de drie grote mobiele netwerkoperators worden aangeboden.

VozTelecom is een Spaanse aanbieder van cloud-communicatiediensten, voornamelijk gericht op het mkb. Met het hoofdkantoor in Barcelona en kantoren in zowel het Spaanse Sevilla en San Sebastián als het Marokkaanse Tétouan, is VozTelecom een toonaangevende SIP Trunk- en Cloud PBX-aanbieder die vaste en mobiele communicatie bundelt met internettoegang.

Gamma richt zich met zijn bedrijfsonderdelen vooral op digitale automatisering, waarbij UCaaS- diensten voor het mkb grotendeels via een netwerk van kanaalpartners worden geleverd.


Over gnTel

gnTel is een telecomoperator en leverancier van complete hosted VoIP-oplossingen, actief op de mkb-markt in de Benelux en Duitsland. gnTel benadert de markt uitsluitend via een netwerk van meer dan 300 partners. Het bedrijf heeft een sterke reputatie wat betreft het betrouwbare Cloud PBX-platform, de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en de betaalbare, op maat gemaakte oplossingen. Onder de merknaam EasyConference biedt gnTel eveneens conferencing-diensten aan. Het door gnTel intern ontwikkelde Cloud PBX-platform biedt een bijzonder hoge stabiliteit en beschikbaarheid, waardoor veel organisaties hun essentiële communicatie aan de cloud toevertrouwen